• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VS-basketballers walsen ook over Tunesië

  LeBron James pakt uit met een loeiharde dunk.

  De Amerikaanse basketballers hebben ook hun tweede duel op de Spelen met de vingers in de neus gewonnen. Tunesië, met ex-Antwerp Giant Salah Mejri, was meer dan een maat te klein: 110-63.

  Net als tegen Frankrijk hadden de Amerikanen wat tijd nodig om de slaap uit de ogen te wrijven. Tunesië mocht zich uitleven en kwam met enkele driepunters zowaar op voorsprong. De Amerikaanse coach Krzyzewski was duidelijk niet opgezet met de gemakzucht van zijn team en voerde al snel enkele wissels door.

  Westbrook zorgde voor meer snelheid en Anthony nam het voortouw in de aanval. Toch was de 46-33-ruststand in het voordeel van de VS zeer aanvaardbaar voor de moedige Tunesiërs.

  Na de koffie duwden de Amerikanen het gaspedaal wel echt in. De fans kregen waarvoor ze gekomen waren: flitsend basketbal en fraaie dunks, met de jonge Davis (foto) als speerpunt.

  De Tunesiërs konden enkel toekijken hoe de VS de show verzorgde. Tussendoor mocht ook Mejri zich nog eens tonen met een harde dunk. Zelfs bankzitter Kobe Bryant leek onder de indruk. De Amerikanen wonnen uiteindelijk met 110-63.

  Anthony en Love waren de topschutters bij de VS met 16 punten. Bij Tunesië was Salah Mejri in ruim 31 minuten goed voor 4 punten, 7 rebounds en 3 blocks. Imponeren tegen de sterren van de NBA, de competitie waar hij van droomt, kon de boomlange center echter niet.