• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Acker: "Nog niet over medailles praten"

  Van Acker blijft op medaillekoers in Londen.

  Evi Van Acker heeft haar tweede plaats in het klassement van de Laser Radial met succes verdedigd. Ze won zelfs de vijfde regatta. Wannes Van Laer voer de hele dag rond de top 30.

  De vijfde regatta in de Laser Radial klasse was geen eentonige wedstrijd. Die Ierse Annalise Murphy, die de eerste vier regatta's overtuigend won, was niet goed weg. Van Acker zeilde lange tijd in vierde positie, terwijl de zeilsters voor haar de leiding van elkaar bleven afsnoepen.

  Van Acker rukte in de slotfase helemaal op en op een boei van het einde lag ze in tweede positie. In een spannende slotfase zeilde ze naar de overwinning. Ze hield de Britse Young met 3 seconden af.

  In de zesde regatta was Van Acker niet goed weg. Ze zeilde even buiten de top tien, maar rukte halverwege de wedstrijd wat op. De leidster in het klassement, Annalise Murphy, kende een zwakke dag, ze zeilde heel de tijd achter de feiten aan. Van Acker schoof in de slotfase nog op van plaats zeven naar plaats vijf.

  De overwinning in de zesde regatta was voor de Nederlandse Marit Bouwmeester, die in het klassement nu derde staat net achter Van Acker. Van Acker telt nu 14 punten in het klassement. Daarin wordt geen rekening gehouden met de slechtste prestatie van een zeilster. De Ierse Annalise Murphy blijft ondanks haar 8e en 19e plaats van vandaag aan de leiding met 12 punten.

  Morgen krijgen de zeilsters een rustdag. Op vrijdag volgen dan regatta's zeven en acht.

  Laser Radial: top 5 (na zes regatta's)

  1. Annalise Murphy (Ier) - 12 punten
   1 - 1 - 1 - 1 - 8 - (19)
  2. Evi Van Acker - 14
   3 - 2 - 3 - (8) - 1 - 5
  3. Marit Bouwmeester (Ned) - 19
   (6) - 3 - 4 - 5 - 6 - 1
  4. Alison Young (GBr) - 23
   7 - 10 - 2 - 2 - 2 - (11)
  5. Xu Lija (Chn) - 25
   5 - 8 - (11) - 3 - 5 - 4

  Het slechtste resultaat telt niet mee.

  Van Acker: "Ik zit in de positieve boot"

  "Ik ben héél tevreden met hoe ik gezeild heb", zegt Evi Van Acker. "Laten we nog niet over medailles praten, want de weg is nog lang, maar ik zit wel in de positieve boot."

  "Ik heb twee keer een inhaalrace moeten varen. In de eerste reeks van de dag ben ik de koploopster zelfs pas op de finish voorbijgestoken. Ik heb nog niet echt een slechte wedstrijd gevaren, terwijl de Ierse Murphy vandaag toch al wat steken heeft laten vallen."

  Van Acker krijgt nu een dag rust om te recupereren. "De rustdag is welgekomen, want ik herstel niet zo goed van de zware dagen. Voor iemand anders zal de rustdag misschien minder goed uitkomen."

  Van Laer zakt verder weg in het klassement

  Wannes Van Laer werkte vandaag twee regatta's in de Laserklasse bij de mannen af. Hij werd 38e en 30e. De regatta's werden gewonnen door Australiër Murdoch en Kroaat Stepanovic.

  In het klassement zakt Van Laer naar de 31e plaats. De leiding is voor de Cyprioot Pavlos Kontides.