• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topduo's uit het badminton moeten Spelen verlaten

  Deze acht speelsters moeten de Spelen verlaten.

  De vier badmintonduo's die beschuldigd worden van wedstrijdvervalsing zijn uit de olympische competitie gehaald. Het gaat onder meer om een Chinees topduo, de nummers 1 van de wereld.

  De vier badmintonduo's die ervan beschuldigd werden dat ze hun best niet hadden gedaan om hun laatste groepsmatch te winnen, zijn uitgesloten van de Olympische Spelen.

  Het gaat om twee duo's uit Zuid-Korea, één uit China en één uit Indonesië. Ze waren al geplaatst voor de volgende ronde en probeerden met opzet hun laatste groepswedstrijd te verliezen. Ze zouden zo een gemakkelijkere tegenstander hebben in de volgende ronde.

  Het publiek jouwde de speelsters in de bewuste dubbelwedstrijden uit vanwege het lage spelniveau. Het gaat namelijk om topduo's in het badminton. Er werd opzettelijk in het net geserveerd en buitengeslagen.

  "We waren al gekwalificeerd. Ik weet niet waarom we onze energie hadden moeten verspillen", was de uitleg van de Chinese Yu van het duo Yu/Wang.

  De Chinese delegatie in Londen had al gemeld dat het zelf een onderzoek zou starten. Nu worden de acht speelsters dus uit de olympische competitie gehaald. Dat is bevestigd door de internationale Badmintonfederatie. Het beroep van de speelsters is verworpen.

  De badmintoncompetitie is onthoofd. De uitgesloten duo's zijn wereldtoppers. Het gaat om de Chinezen Yu Yang en Wang Xiaoli, de wereldkampioenen van 2011 en nummer 1 van de wereld, de Zuid-Koreanen Ha Jung Eun/Kim Min-Jung, de nummers drie, Jung Kyung Eun/Kim Ha Na, de Zuid-Koreaanse  nummer acht en de Indonesiërs Meiliana Juahari en Polii Greysia.