• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelen meteen afgelopen voor Lecluyse

  De Spelen hebben tweeëneenhalve minuut geduurd voor Fanny Lecluyse.

  Fanny Lecluyse heeft de reeksen van de 200 meter schoolslag niet overleefd. Met 2'27"30 bleef de 19-jarige zwemster bijna anderhalve seconde boven haar Belgisch record (2'25"92). "Ik kom 35 honderdsten te kort, jammer", zegt Lecluyse.

  De halve finales waren het doel van Fanny Lecluyse in Londen. Die zaten er nooit in.

  Lecluyse begon naar gewoonte traag, om in de tweede 100 meter aan haar inhaalrace te beginnen. Maar toen ze na 150 meter nog steeds op de laatste plaats zwom, schoot de 19-jarige zwemster in paniek.

  Lecluyse verkrampte en tikte uiteindelijk als zesde aan in haar reeks. Met 2'27"30 bleef ze bijna anderhalve seconde boven haar Belgisch record (2'25"92) van vorig jaar op het WK.

  Lecluyse zwom de 19e tijd. De beste 16 gaan naar de halve finales. Titelverdedigster Rebecca Soni was de snelste in de reeksen. De Amerikaanse raakte de muur na 2'21"40.

  "Ik zie het als een ervaring"

  Voor Fanny Lecluyse zitten de Spelen er al op. De 200 meter schoolslag was het enige nummer dat ze zwom in Londen.

  "Ik heb de halve finales net niet gehaald, dat is spijtig. Ik kwam 35 honderdsten te kort. Ik moest wat geluk hebben, maar dat had ik niet", zegt Lecluyse.

  "Jammer, want in de halve finales had ik zeker sneller gezwommen. Dan zat 2'25" er wel in. Ik ben ontgoocheld, maar dit zijn mijn eerste Olympische Spelen."

  "Ik zie het vooral als een ervaring. Ik moest genieten, dat heb ik gedaan."