• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Soni scherpt WR 200 meter schoolslag aan

  Rebecca Soni laat een nieruw besttijd noteren op de 200 meter schoolslag.

  Rebecca Soni heeft in de halve finales van de 200 meter schoolslag benadrukt dat zij de topfavoriete voor goud is. De Amerikaanse verbeterde het wereldrecord.

  Soni dook in het water in de tweede halve finale van de avond. De Amerikaanse flirtte de hele wedstrijd met het wereldrecord van de Canadese Annamay Pierse (2'20"12). En Soni haalde het.

  Met 2'20"00 deed ze 12 honderdsten van een seconde beter dan Pierse op het WK van Rome in 2009. De finale van de 200 meter schoolslag staat donderdagavond op het programma. Soni is de regerende olympische en wereldkampioene op de 200 meter schoolslag.

  Phelps heeft uitzicht op een 20e medaille

  Een dag nadat hij de meeste olympische medailles achter zijn naam had gezet, heeft Michael Phelps opnieuw een finale gehaald. In zijn reeksen van de 200 meter wisselslag moest hij wel zijn Amerikaanse rivaal Ryan Lochte laten voorgaan, maar hij gaat toch met de derde tijd van alle deelnemers naar de finale.

  De Hongaar Laszlo Cseh kan op de 200 meter wisselslag zijn tot nu toe mislukte Spelen toch wat glans geven. Hij won vrij eenvoudig zijn halve finale.