• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roma strikt international Balzaretti

  Balzaretti ziet zijn uitstekend EK beloond met een transfer naar Roma.

  Federico Balzaretti heeft zijn prima EK verzilverd met een transfer naar AS Roma. De 30-jarige linksachter heeft een akkoord voor drie jaar. Palermo zou zo'n 4,5 miljoen euro ontvangen voor zijn sterkhouder.

  Balzaretti lag nog een seizoen onder contract op Sicilië, maar was erg begeerd nadat hij met Italië de finale van het EK had gehaald.

  Napoli deed hem een mooi voorstel, maar de speler kiest om privéredenen voor een verhuis naar Rome. Van daaruit zou hij naar eigen zeggen makkelijker en vaker een bezoekje kunnen brengen aan zijn vrouw, die ballerina is in Parijs.

  Roma werd vorig seizoen teleurstellend zevende onder Luis Enrique. Met nieuwe coach Zdenek Zeman is de club vastbesloten om weer mee te doen voor de prijzen. Het versterkte zich al met spits Mattia Destro (Siena), middenvelders Michael Bradley (Chievo) en Panagiotis Tachtsidis (Verona) en verdediger Leandro Castan (Corinthians).