• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roeier Maeyens gaat tenonder in halve finales

  Tim Maeyens loopt een flinke kater op.

  Tim Maeyens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de A-finale van de skiff. De 30-jarige roeier had zijn dagje niet en finishte als laatste in zijn halve finale. "Er stond te veel tegenwind", legde hij uit. Vier jaar geleden in Peking werd Maeyens nog vierde.

  Tim Maeyens leek zijn wedstrijd opnieuw goed in te delen. Hij begon rustig aan zijn wedstrijd, om in de slotfase de andere roeiers op te rapen.

  Halverwege de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht. Maeyens lag in vierde positie en had de Azeri, beloftewereldkampioen Aleksandrov, in zijn vizier.

  Maar de geplande versnelling kwam er niet. Maeyens worstelde met de stevige wind op Dorney Lake en viel terug naar de zesde en laatste plaats.

  Vrijdag roeit Maeyens nog de B-finale als troostwedstrijd. Een zevende plaats is het hoogst haalbare voor de 30-jarige skiffeur.

  Maeyens neemt in Londen al voor de derde keer op rij deel aan de Spelen, in Athene (zesde) en Peking (vierde) haalde hij wel de A-finale.

  "Ik ben letterlijk te licht bevonden"

  "De A-finale was mijn doel. Uiteraard ben ik nu ontgoocheld", reageert Tim Maeyens. "De weersomstandigheden hebben mij genekt."

  "Er stond te veel tegenwind, dat is een voordeel voor de zwaardere roeiers die een groot vermogen kunnen draaien. Ik ben letterlijk te licht bevonden."

  "In het begin van de wedstrijd ben ik weggeblazen. Ik heb geprobeerd om de Azeri aan te vallen, maar die roeide na 1.000 meter weg van mij. Toen kraakte ik."

  "Of ik me nog kan opladen voor de B-finale? Dat weet ik nog niet. Eerst moet ik de teleurstelling verwerken. Aan het einde van mijn carrière denk ik niet."

  Uitslag halve finale B

  1. Ondrej Synek (Tsj) - 7'16"58
  2. Alan Campbell (GBr) - 7'18"92
  3. Aleksandar Aleksandrov (Aze) - 7'20"80
  4. Santiago Fernandez (Arg) - 7'29"68
  5. Zhang Liang (Chn) - 7'31"52
  6. Tim Maeyens - 7'39"78

  De top drie plaatst zich voor de A-finale.