• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions botsen op efficiënt Nederland

  De Red Lions hebben na hun eerste nu ook hun tweede groepsduel verloren. Een dominant België maakte het Nederland bijzonder lastig, maar liet zich in efficëntie overklassen door onze noorderburen: 3-1.

  Nederland begon fel aan de partij en drukte de Belgen meteen achteruit. Na vijf minuten zorgden Bakker en Hofman tot twee keer toe voor dreiging, maar doelman Vanasch stond pal.

  De Belgen moesten het spel ondergaan en kwamen bijzonder goed weg toen Van der Weerden de eerste strafcorner loeihard tegen de paal knalde. Vanasch moest België met een tweede knappe redding voor de achterstand behoeden.

  Gaandeweg konden de Belgen toch het evenwicht herstellen. Thys stelde doelman Stockmann een eerste keer op de proef met een knappe poging, maar de Nederlandse doelman pareerde met een prima redding.

  Nederland verloor zijn grip op de partij, terwijl de Belgian Lions de touwtjes in handen namen. Een verrassend schot van Dekeyser landde nipt naast en ook Briels kreeg zijn schot niet binnen het kader. Stockmann stond dan weer pal op een krachtig schot van Van Aubel.

  Na de rust gingen de Red Lions op hun elan door. Op een voorzet van Charlier knalde Boon de beste kans voor de Belgen tegen de paal. Nederland was het noorden kwijt en de Belgen roken bloed.

  Compleet tegen de gang van het spel kwam Nederland op voorsprong op een strafcorner. Van der Weerden joeg die dit keer wel hoog in doel. De Belgen waren niet aangeslagen en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker.

  Van Aubel en Dekeyser kregen uitstekende kansen, maar konden het niet afmaken. Een derde strafcorner voor Nederland draaide op niks uit, maar aan de overkant liet ook Boon op een strafcorner de kans op de gelijkmaker liggen.

  De Belgen bleven kansen creëren, maar de efficiëntie bleef uit. Uiteindelijk kregen ze toch loon naar werken toen Dekeyser via een strafcorner de bordjes weer in evenwicht bracht. Een uiterst efficiënt Nederland temperde al snel de vreugde toen Van der Weerden zijn tweede strafcorner scoorde: 2-1. De Voogd zette in de slotminuut nog de zware 3-1-eindscore op het bord.

  "Ontgoocheling groter dan tegen Duitsland"

  • Jérôme Dekeyser (aanvaller): "We hebben ons best gedaan, maar we missen nog wat ervaring. We laten twee à drie minuten even los en daar maken zij gebruik van. Ik besef het nog niet goed want ik droomde van een bronzen medaille. De doelstelling was top acht, ik wil de vijfde plaats."
    
  • Thomas Briels: "Ik ben erg ontgoocheld. We hebben zeer goed gespeeld, veel kansen gecreëerd en ons spel opgelegd aan Nederland. Bij hen ging alles goed, bij ons net niet. Hun doelman speelde ook erg sterk. Iedereen heeft een klap gekregen want we hadden het gevoel dat we konden winnen."
    
  • Jeffrey Thys: "De ontgoocheling is nog groter dan na de nederlaag tegen Duitsland. We speelden een heel goede wedstrijd, maar we maakten onze kansen niet af. Daarna kregen we dan het deksel op de neus. Er zat vandaag veel meer in."