• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Terugmatch redden in Kopenhagen"

  Niki Zimling kan Georges Leekens helpen bij het inschatten van FC Kopenhagen.

  Club Brugge speelt woensdagavond bij het Kopenhagen van Ariël Jabobs zijn heenmatch in de derde voorronde van de Champions League. "Het wordt een moeilijke opdracht", waarschuwt trainer Georges Leekens.

  Club Brugge won afgelopen weekend overtuigend zijn seizoensopener tegen Waasland-Beveren (3-1), maar vanavond wacht met de Champions League andere koek. Tegenstander in de derde voorronde is FC Kopenhagen, gecoacht door ex-Anderlecht-trainer Ariël Jacobs. Leekens blikt vooruit.

  "Kopenhagen is een fysiek en mentaal sterk team dat aan elkaar hangt. Ze zitten bovendien al lang in competitie en staan eerste. En ze hebben spelers die het verschil maken. Een drietal jongens van hen waren voor ons budget trouwens onhaalbaar."

  "Ons doel is de terugwedstrijd redden. We moeten dus proberen om zeker een goal te maken en als het kan, meerdere. Ik ben benieuwd hoever mijn spelers staan. Zeker is wel dat iedereen op dit niveau boven zichzelf moet uitstijgen."

  Het is voor Leekens van 2002 geleden dat hij voor een Europese opdracht stond. Toen verloor hij met Roda JC van Milan in de achtste finales van de UEFA Cup. "Ik heb de voorbije twee jaar wel wat matchen van topniveau meegemaakt. Ook internationaal heb ik ervaring. In die optiek vind ik deze match niet echt speciaal."

  Zimling: "Mijn hele familie komt kijken"

  Met Niki Zimling, Jesper Jørgensen en Jim Larsen heeft club drie Denen in de ploeg. Jørgensen ligt nog in de lappenmand, maar voor de andere twee wordt wordt de verplaatsing naar Kopenhagen wel speciaal.

  Middenvelder Zimling: "Mijn hele familie komt kijken. Ik kijk er dus naar uit. Kopenhagen speelt thuis en is favoriet. Ze hebben een sterke ploeg, vooral hun middenveld. Maar wij hebben vorig jaar ook bewezen dat we in Europa sterke prestaties kunnen neerzetten."