• home
 • video
 • pas verschenen

  Gyurta onttroont Kitajima met wereldrecord

  Daniel Gyurta verbetert het 3 jaar oude wereldrecord van Christian Sprenger.

  Kosuke Kitajima is er niet in geslaagd als eerste man een zwemonderdeel drie keer na elkaar te winnen. Er stond geen maat op Daniel Gyurta op de 200 meter schoolslag.

  Kosuke Kitajima domineerde het voorbije decennium de schoolslagnummers, maar in Londen is duidelijk geworden dat de Japanner zijn beste tijd gehad heeft.

  Kitajima kon de eerste man worden die voor de derde keer op een rij een nummer won. Eerder faalde hij al op de 100 meter schoolslag, net zoals Michael Phelps op deze Spelen hier ook niet in slaagde. Ook op de 200 meter schoolslag lukte het Kitajima niet, ook al deed hij nog een verwoede poging.

  Kitajima had geen al te beste indruk nagelaten in de reeksen, maar in de finale speelde hij vanaf de afsprong alles of niets. Kitajima draaide als eerste, maar kon dit hoge tempo niet volhouden. Hij werd ongenadig hard voorbijgesneld door Daniel Gyurta, die onder het wereldrecord van de Australiër Sprenger dook.

  Het zilver was weggelegd voor Michael Jamieson, tot groot jolijt van de Britse zwemfans. Jamieson, een Schot, brak op deze Spelen twee keer het Britse record.