• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Feest aan de zandbak, beachvolley is hot

  Een nokvol beachvolleybalstadion in Londen.

  Een joelend stadion met feestmuziek en atletische vrouwen in bikini: geen wonder dat beachvolley zo populair is in Londen. Geen lege zitjes in de Horse Guards Parade. De Britse premier David Cameron kan er over meepraten.

  In de achtertuin van premier Cameron is het dezer dagen dolle ambiance. Het beachvolleybaltoernooi wordt gespeeld in de Horse Guards Parade. Jawel, vlakbij Downing Street 10.

  Cameron kan tijdens zijn vergaderingen gezellig mee genieten van feestplaten van de Beastie Boys, Queen en Groove Armada (met het toepasselijke "I see you baby, shakin' that ass"). De dj en de ophitsende speaker maken er een stevig feestje van in het beachvolleystadion.

  Het moet zo ongeveer de enige sport zijn, waarbij de vrouwencompetitie meer publiek lokt dan die van de mannen. Niet onlogisch, gelet op de strakke bikini's waarin de zongebruinde meisjes op het veld verschijnen.

  De Amerikaanse speelster Misty May vindt de heisa over de weinig verhullende outfits maar niets: "Waarom is daar bij het beachvolley toch altijd zoveel om te doen? Turnsters en synchroonspringers dragen toch ook strakke pakjes en mini zwembroekjes. Wij duiken voortdurend in het zand en spelen in warme temperaturen. Een bikini is dan erg functioneel."

  Over de locatie is May dolenthousiast: "Heerlijk om pal in het centrum te mogen spelen. Wat een ambiance hier in Londen. Maar niet verwonderlijk: beachvolley is sexy, dynamisch en leuk om volgen."