• home
 • video
 • pas verschenen

  Doby grijpt naast finale, Italiaan wint

  Voor Doby stopt het olympische avontuur in de halve finales.

  Kajakker Mathieu Doby is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. Na een matige run viel hij als elfde net uit de boot. In de finale werd het klassement nog helemaal op zijn kop gezet. De Italiaan Molmenti won.

  Doby moest bij de beste tien eindigen om zich te verzekeren van een finaleplaats. De Belgische kajakker nam evenwel geen goede start en kreeg als snel twee strafpunten omdat hij een poortje raakte.

  Doby raakte niet mee in zijn ritme en strandde met een eindtijd van 102"58 op de elfde plaats. Onze genaturaliseerde landgenoot wond zich aan de finish wel zichtbaar op voor de aangesmeerde straf.

  In de finale werd het klassement na de halve finales nog stevig door elkaar geschud. De Italiaan Daniele Molmenti bezorgde zichzelf het ideale verjaardagscadeau: exact op de dag dat hij 28 kaarsjes mag uitblazen, wint hij het goud. Het zilver was voor de Tsjech Hradilek, die met een snelle vroege run lang aan de leiding stond.

  Doby: "Veel mensen zouden in mijn schoenen willen staan"

  Mathieu Doby toonde zich een waardige verliezer "al weet ik zelf wel niet zo goed waar ik in de fout ben gegaan". "Maar die twee seconden minder hadden mij niet geholpen. Dan was ik er op een paar honderdsten niet bij geweest."

  "Ik ben een beetje ontgoocheld, maar op de Spelen mag je eigenlijk niet ontgoocheld zijn. Dit evenement is zo prachtig, met zo'n sfeer... Veel mensen zouden in mijn schoenen willen staan. Dan mag je niet wenen en zeggen dat het niets was."