• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Ketele: "We willen een stevig BR rijden"

  Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke leven met vertrouwen toe naar de olympische baanwedstrijden.

  De Belgische baanwielrenners komen morgenavond in actie in de kwalificaties van de ploegenachtervolging. Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke voelen zich klaar om in Londen het Belgisch record ploegenachtervolging te verbeteren. "Dat moet lukken", zegt De Ketele. Ook Gijs Van Hoecke en de bondscoach blikken vooruit.

  "We zijn hier met een gebalanceerd team", zegt Kenny De Ketele. "Het belangrijkste is dat we een goed basistempo rijden. Als er al iemand is die sneller is, zal die iets langer op kop rijden."

  "We hebben een heel goede voorbereiding meegemaakt. We halen op training telkens het vooropgestelde tempo dus we kunnen hoopvol zijn. Ook de reserverenners zijn top. Dat zorgt voor een enorme boost binnen de ploeg."

  "De top acht is ons doel. Maar we moeten eerst de kwalificaties overleven om te zien wat we kunnen bereiken. Hopelijk halen we ons doel met een stevig Belgisch record."

  Op het WK in Australë wonnen De Ketele en Gijs Van Hoecke dit jaar goud in de ploegkoers. "Het is heel jammer dat de koppelkoers geen olympische discipline meer is. We zouden er dichtbij geweest zijn."

  Van Hoecke: "Piste bolt echt erg goed"

  Gijs Van Hoecke is onder de indruk van de faciliteiten in Londen. "De piste bolt hier echt erg goed. Er zullen zeker records gereden worden."

  De Belgische ploeg maakte een mooie evolutie mee de laatse jaren. "Het is een combinatie van verschillende zaken. Er kwam een nieuwe bondscoach en de jonge renners zijn een pak beter geworden. Het zijn vaak ook details die ons beter maken."

  "De invloed van John Wiggins, de physical coach, is van groot belang. We trainen nu ook op hoogte en hij kent veel van alle wetenschappelijke snufjes."

  "We moeten op elk onderdeel opletten. Je moet telkens alles geven want bij concentratieverlies kan alles op enkele seconden over zijn."

  Pieters: "Jongens zijn beter in vorm dan op WK"

  Peter Pieters is de bondscoach van de Belgische baanwielrenners. Hij weet al wie er in de achtervolging start. "We starten met dezelfde ploeg vanop het WK (Van Hoecke, De Ketele, Dufrasne en Cornu). Dat is op papier de sterkste ploeg."

  "We moeten natuurlijk ook rekening houden met de individuele nummers. Onze twee sterke reserves (Jasper De Buyst en Moreno De Pauw, red) zullen dus ook in actie komen."

  "De jongens zijn beter in vorm dan op het WK. Het podium wordt moeilijk, maar de top acht is zeker mogelijk."

  "Wat Gijs Van Hoecke kan in de omnium? Hij moet vooral op de pelotonwedstrijden mikken. Het is daar dat de verrassingen komen."