Clijsters langs Ivanovic naar kwartfinale

wo 1 augustus 2012 15:31
Kim Clijsters rekende in twee sets af met Ana Ivanovic.
Kim Clijsters heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Ze rekende in twee sets af met de Servische Ana Ivanovic. "Ik mag niet klagen over mijn eerste drie wedstrijden hier", zegt Clijsters.

Clijsters begon de wedstrijd met serveren en zette meteen de toon. Ze won vier punten op rij en nam van bij het begin de wedstrijd in handen. Bij een 2-1 voorsprong kreeg Clijsters drie breakpunten en ze verzilverde die kans ook. Met een agressieve backhand dwong ze Ivanovic in de fout.

In het vervolg van de eerste set kwam Clijsters nooit in de problemen. Ze bleef uitstekend serveren en vond een goed evenwicht tussen aanval en verdediging. Bij 5-3 mocht ze serveren voor de eerste set. Clijsters maakte het uit met een ace voor 6-3 setwinst.

De partij werd daarna even onderbroken door de regen. Die pauze deed Ivanovic duidelijk deugd, want ze begon duidelijk beter aan de tweede set. Clijsters daarentegen sloeg in haar eigen servicegame meteen drie dubbele fouten. Ze redde een breakpunt en behield toch haar eigen opslag. Ze herpakte zich wel meteen en ging bij de eerste kans meteen door de opslag van Ivanovic na een mooi punt aan het net.

Daarna behielden beide speelsters hun service, en bij 5-4 mocht Clijsters serveren voor de wedstrijd. Bij 40-0 kreeg ze drie matchpunten en het eerste was meteen het goeie.

6-3, 6-4 wins voor Clijsters. In de kwartfinale neemt ze het op tegen Maria Sjarapova.

Clijsters: "Het wordt moeilijk in de kwartfinales"

Kim Clijsters staat bij de laatste acht en dat met meer dan degelijk tennis. "Ik mag zeker niet klagen over mijn eerste drie wedstrijden. Ik ben zeker tevreden", vertelt ze aan Sporza.

"Het wordt heel moeilijk in de kwartfinales. Ik zal heel geconcentreerd moeten zijn. Ik geniet wel van elk punt dat ik hier op de baan kan staan."

Nu wacht Maria Sjarapova, die Sabine Lisicki wipte. "Sjarapova of Lisicki, het had niet uitgemaakt. Ze zijn vergelijkbaar qua stijl. Allebei slaan ze hard en houden ze de rally's graag kort. Sjarapova zit wel vol vertrouwen. Ik zal zelf mijn kansen moeten opzoeken."

Clijsters kwam ook nog even terug op het gemengd dubbel. Ze wilde samen met Olivier Rochus dubbelen, maar het duo kreeg ietwat verrassend geen wildcard. "Ik ben heel ontgoocheld. Ik heb mijn bedenkingen bij twee van de vier wildcards. Maar goed, we hebben het geprobeerd en het is niet gelukt."