• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chinese Jiao pakt goud op 200 meter vlinder

  De 20-jarige Liuyang Jiao heeft olympisch goud gepakt op de 200 meter vlinderslag. De Chinese doet zo een plaatsje beter dan in 2008, toen ze tweede werd.

  Jiao was niet goed gestart en moest bijna de hele wedstrijd achtervolgen. De verrassende Mireia Belmonte domineerde de race en begon als eerste aan de laatste 50 meter. De Spaanse leek op weg naar het goud, maar dat was buiten Jiao gerekend. Die won uiteindelijk nog vrij comfortabel in 2'04"06, een olympisch record.

  Belmonte pakte het zilver, de Japanse Hoshi zwom dankzij een stevige eindspurt nog naar het brons. De regerende olympische kampioene Zige Liu stelde teleur. Na 150 meter keerde ze nog als derde, maar ze werd nog achtste en laatste.