• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Almagro stuurt Darcis naar huis

  Steve Darcis was een maatje te klein voor Nicolas Almagro.

  Steve Darcis is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Hij werd in de derde ronde uitgeschakeld door de nummer twaalf van de wereld, de Spanjaard Nicolas Almagro. Darcis verloor in twee sets: 7-5 en 6-3.

  De wedstrijd tussen Steve Darcis en Nicolas Almagro op court 14 begon met meer dan een uur vertraging door de regen. De 26-jarige Almagro liet het niet aan zijn hart komen en maakte zijn ambities snel duidelijk. Hij opende de wedstrijd met een ace. In het tweede spel brak hij al door de service van Darcis.

  Na een plaspauze en bij een 4-1 achterstand begon Darcis beter in zijn ritme te komen. De 28-jarige Belg vocht zich met een break terug tot 4-4. Bij 6-5 voor Almagro kon Darcis zijn opslag niet behouden. Almagro haalde de eerste set binnen: 7-5 voor de Spanjaard.

  De tweede set ging gelijk op tot 2-2. Dan vond Almagro het tijd om even door te duwen. Met een break liep hij uit tot 5-3. Hij mocht serveren voor de setwinst. Eén setbal was voldoende.

  "Ik wist vooraf dat het alles of niets zou worden", zegt Darcis. "Almagro heeft op gras al matchen gespeeld waarin hij echt nergens was. Maar ik moet toegeven dat ik vandaag verloren heb van een betere speler. Zijn service was echt snoeihard. Zijn zogezegde schouderblessure was volgens mij gespeeld. Zoiets doet hij wel vaker."

  "Ik weet zeker dat ik later tevreden zal terugkijken op deze Spelen. Vooraf zou ik gezegd hebben dat een plaats in de derde ronde heel moeilijk zou zijn. Mentaal heeft dit mij goed gedaan."