Ga naar de inhoud

Aerts: "Ga voor zevenkamp van mijn leven"

 wo 1 augustus 2012 23:56
Aerts: "Ik kan achteraan eindigen of in de top acht."
Sara Aerts is net op tijd fit geraakt voor de Spelen. Op de zevenkamp, die vrijdag start, hoopt ze op een persoonlijk record. "Het ziet er goed uit."

Iets meer dan een maand geleden liep Sara Aerts een hamstringblessure op tijdens het EK. "Maar ik ben er weer helemaal klaar voor, dat hebben twee tests uitgewezen", zegt ze.

"Ik heb de voorbije weken niet stilgelegen. Ik heb slechts vijf dagen een alternatieve training afgewerkt. Ik heb de voorbije dagen zelfs enkele persoonlijke records gebroken op de training. Het ziet er dus goed uit. Ik sta waar ik wil staan."

Een probleem voor Aerts is wel dat ze op de grote toernooien vaak het einde van de zevenkamp niet haalt. "Ik heb de voorbije vier jaar maar één zevenkamp kunnen afwerken op een toernooi. Maar ik heb er vertrouwen in dat het nu wel zal lukken."

"De ambitie is om de zevenkamp van mijn leven af te werken. Welke plaats dat oplevert, dat is moeilijk te zeggen. Alles zit dicht bij elkaar. Ik kan achteraan eindigen of in de top 12 of zelfs 8."