• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De Bruyne ziet Werder Bremen helemaal zitten"

  Kevin De Bruyne zal binnenkort het shirt van Chelsea ruilen voor dat van Werder Bremen.

  Kevin De Bruyne staat op het punt om Chelsea al na een maand te verlaten voor een uitleenbeurt bij Werder Bremen. "Hij kan zich in Duitsland verder ontwikkelen", vertelt zijn zaakwaarnemer.

  Chelsea telde in januari al 9 miljoen euro neer voor Kevin De Bruyne, maar leende hem eerst nog een half seizoen uit aan Genk. Sinds een maand is de Rode Duivel met de Londense club aan de slag in de voorbereiding. Maar zijn verblijf is zoals verwacht van korte duur.

  "Kevin is een realist. Onmiddellijk de stap zetten naar de basiself van Chelsea  is te hoog gegrepen", zegt Patrick De Koster, manager van De Bruyne, in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. "Daarom ziet hij een uitleenbeurt in de Bundesliga helemaal zitten. Na een jaar wordt zijn situatie opnieuw geëvalueerd en keert hij mogelijk terug naar Chelsea."

  "Ze waren bij Chelsea nochtans heel tevreden over Kevin. Hij zat volgens hen heel dicht bij de eerste ploeg. Maar hij kan zich nu verder ontwikkelen in Duitsland."

  Wanneer De Bruyne effectief in Bremen wordt verwacht, is niet duidelijk. "Eerst moet de transfer administratief nog helemaal afgerond worden", klinkt het. "Vandaag wordt in Londen de olympische tijdrit gereden. Ik denk niet dat Kevin dan uit de stad geraakt. Ik zie hem ten vroegste donderdag in de loop van de dag in Bremen landen."

  Blijft alleen Hazard over?

  Na Thibaut Courtois is Kevin De Bruyne de tweede Belg die onmiddellijk wordt uitgeleend door Chelsea. Ook Romelu Lukaku zou volgens verschillende media dicht staan bij een verhuur. Daardoor zou Eden Hazard de enige Belg worden in de A-kern van Chelsea.