• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Ekranas niet onderschatten"

  Biglia en Van den Brom spreken met de pers.

  Voor Anderlecht begint de zoektocht naar de Champions League-poulefase woensdag tegen Ekranas. "We hebben zin in de poules", zegt kapitein Biglia. Coach Van den Brom weet dat zijn team "goed voorbereid" is.

  Anderlecht zat virtueel in de CL-poules, maar door de CL-winst van Chelsea moet het toch voorrondes spelen. Voor coach John van den Brom wordt het zijn Europese debuut als coach. "Ik kijk er enorm naar uit, alles is anders dan normaal."

  "Iedereen kent het belang van deze duels. Maar we hebben ons goed voorbereid. We zijn afgelopen week Ekranas twee keer gaan scouten. Het is een ervaren team. Dat gaf tegen Shamrock de doorslag. Ze hebben ook enkele snelle, creatieve jongens."

  Onderschatten doet hij Ekranas dus niet. "Dat mag nooit. We willen absoluut naar de CL. Het zou heel stom zijn van spelers en staf om ze te onderschatten."

  Anderlecht opende de competitie met een 1-1 in Kortrijk. "Je mag de ene match niet vergelijken met de andere. Je neemt bepaalde zaken mee, maar de belangen zijn volledig anders."

  Over zijn opstelling doet Van den Brom nog even geheimzinnig.  "We zullen zien of er wissels komen tegenover de match tegen Kortrijk. Maar ik vertel niks nieuws als ik je zeg dat we over een sterke bank beschikken met veel opties om de match te doen kantelen. Dat is een luxe."

  "Publiek kan ons boost geven"

  John van den Brom is blij dat Anderlecht eerst thuis speelt: "Ik heb gehoord dat het stadion bijna volledig uitverkocht is en dat is een goeie zaak. Spelen voor een vol huis met de steun van het publiek kan ons een enorme boost geven."

  "Het ideale resultaat? De nul houden thuis is heel belangrijk en voorts zou het een opsteker zijn, mochten we met twee doelpunten verschil kunnen winnen."

  Biglia: "Enorm veel zin in"

  Lucas Biglia was er al in 2006-2007, toen Anderlecht voor het laatst de CL-groepsfase wist te bereiken. De wil om weer in het kampioenenbal mee te dansen is erg groot.

  "Het zal erop aankomen rustig te blijven in de voorrondes. Tegen Ekranas willen we thuis meteen het verschil maken. Iedereen heeft er enorm veel zin in om de Champions League te bereiken."

  Moeten de kwalificatiematchen voor de CL de transferwens van Biglia verdringen. "Mijn hoofd is nu bij RSCA, niet bij een andere club. Ik lig hier onder contract. Als er interesse komt, zien we wel. Tot dan ben ik 100% met mijn gedachten bij Sporting. Zoals elke prof."

  Wat als er geen transfer komt? "Ik zou niet triest zijn, als ik zou moeten blijven. Waarom zou ik? Ik speel bij Anderlecht en ben hier gelukkig."