• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmers met Belgisch record naar halve finales

  Pieter Timmers heeft het Belgisch record scherper gesteld.

  Pieter Timmers heeft zijn reeks gewonnen op de 100 meter vrije slag. Hij finishte in een Belgisch record (48"54), voor de Franse zwemsensatie Yannick Agnel. Timmers (24) zette de zesde tijd neer van alle deelnemers en zwemt vanavond de halve finales. "Ik wist dat ik dit kon."

  Na een mindere start moest Pieter Timmers een inhaalrace zwemmen in de eerste lengte. Na het keerpunt (23"66) zwom hij een heel sterke tweede 50 meter.

  Timmers ging iedereen voorbij en won zijn reeks in 48"54, een Belgisch record. De vorige toptijd stond op naam van Dieter Dekoninck, die zondag 48"79 zwom in de 4x100 meter vrije slag.

  Yannick Agnel was iets trager dan Timmers. De Franse zwemsensatie werd derde in de reeks van onze landgenoot. Hij raakte de muur na 48"93.

  Timmers (24) zette de zesde tijd neer van alle deelnemers. De Amerikaan Nathan Adrian was de snelste in de reeksen (48"19). De halve finales staan vanavond om 20.30u op het programma.

  De Italiaan Filippo Magnini is er niet bij. De Europese kampioen zwom de 19e tijd (49"18) in de reeksen.

  Timmers: "Vanavond zal het harder gaan"

  "Ik heb mezelf niet verbaasd", zegt Pieter Timmers. "Ik wist dat ik dit kon, zeker na mijn goede voorbereiding. Ik ben erg blij dat alles op zijn plaats valt."

  "Van de finale kan ik voorlopig enkel dromen, ik ga er niet op hopen."

  "Toppers als Yannick Agnel hebben zich volgens mij ingehouden, terwijl ik als bescheiden zwemmer voluit ben gegaan in de reeksen. Vanavond zullen ze wel harder zwemmen."

  "Vanmiddag ga ik rusten, hopelijk kan ik de slaap vatten met die adrenaline in mijn lijf. En vanavond zwem ik er alles uit in de halve finales. Nog een keer vlammen!"

  Coach: "Finale kan. Waarom niet?"

  Ronald Gaastra beleeft mooie tijden. "Ik ben uiteraard heel tevreden, zowel over Pieter als het team. Het is knap dat we records zwemmen op momenten dat het moet. Je ziet bij veel landen dat ze daar hier niet in slagen", reageert de zwemcoach.

  "Als Pieter 48"3 zwemt, zit de finale er misschien in. Waarom niet? Het kan genoeg zijn, maar het is koffiedik kijken. In de reeksen is een aantal jongens wel niet voluit gegaan. Eerlijk gezegd vrees ik een beetje dat het net niet zal worden. Maar zijn doel moet sowieso zijn opnieuw sneller te gaan."