• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martin: "Wiggins kan eigenlijk niet verliezen"

  Tony Martin: "Het vertrouwen van Wiggins is 'Sky high'"

  Morgen wordt op de Spelen de tijdrit afgewerkt. Wereldkampioen Tony Martin tipt op Bradley Wiggins als winnaar. De Tour-winnaar gelooft zelf ook in zijn winstkansen. Zijn vertrouwen is "sky high".

  Martin brak tijdens de eerste rit een beentje in zijn pols. De Duitser van Omega-Pharma-Quick Step gaf na de eerste tijdrit op om de tijdrit in Londen voor te bereiden.

  "Ik heb nog altijd een beetje last van mijn pols", zegt de Duitser. "Bovendien is het wegdek slecht op het parcours. "Ik zal op mijn fiets een beetje naar voren leunen en mijn armen laten rusten. Ik denk dat ik op die manier niet te veel pijn zal hebben."

  "Ik koers voor een medaille en hoop op goud. Maar die hoop is klein. Eigenlijk hoeven we maar naar één renner te kijken: Bradley Wiggins. Hij is de grote favoriet en zal wellicht ook winnen. Eigenlijk kan hij niet verliezen."

  "Druk? Nee, hij zal de steun van een heel land voelen. Dat zal hem motiveren, niet verlammen."

  Wiggins kan weer geschiedenis schrijven

  Wiggins was in de Tour duidelijk de beste in de twee tijdritten. De Spelen zijn een bekend terrein voor de Sky-renner. Hij won op de baan al zes medailles. Morgen kan hij zijn vierde goud veroveren. Als Wiggins een medaille pakt, wordt hij de Britse atleet met het meeste olympische eremetaal.

  "Ik heb veel vertrouwen", zegt de eerste Britse Tour-winnaar. "Zeg maar dat het "sky high" is. Ik ga gewoon hetzelfde doen als in de tijdritten in de Tour."

  "Ik voel me veel beter dan anders na de Tour. Deze keer moet ik me blijven verzorgen. Ik let op wat ik eet en drink geen alcohol."