• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maeyens roeit vlot naar de halve finales

  Tim Maeyens heeft zijn wedstrijd goed ingedeeld.

  Roeier Tim Maeyens heeft zonder problemen de halve finales bereikt op de Olympische Spelen. De skiffeur werd tweede in zijn kwartfinale, achter wereldkampioen Mahe Drysdale. "Ik sta weer een stap dichter bij de finale", zegt Maeyens, die woensdag de halve finales roeit.

  Tim Maeyens deelde zijn kwartfinale goed in. Hij begon rustig en bouwde zijn tempo geleidelijk aan op. Halverwege de wedstrijd lag Maeyens op de derde plaats. In de laatste 500 meter wipte hij makkelijk over de Litouwer Griskonis naar de tweede plaats.

  Wereldkampioen Mahe Drysdale won in 6'54"86. Maeyens bleef met 6'56"65 boven zijn olympisch record (6'42"52) uit de reeksen. Woensdagmiddag roeit de 30-jarige Belg de halve finales.

  Vier jaar geleden werd Maeyens vierde op de Olympische Spelen van Peking.

  Maeyens: "Stap dichter bij finale"

  "Ik heb een goede wedstrijd gevaren", reageert Tim Maeyens na de kwartfinales. "Ik sta weer een stap dichter bij de finale. Ik ben tevreden."

  "Ik sta versteld van mezelf. In de slotfase heb ik even doorgeduwd om mezelf te testen en kwam ik nog dicht in de buurt van Drysdale."

  "Ik ben niet voluit gegaan, omdat ik me wou sparen voor de halve finales. Dit is het zwaarste veld waar ik ooit tegen gevaren heb. De twaalf halvefinalisten maken allemaal kans op een finaleplaats."

  Uitslag kwartfinale 1

  1. Mahe Drysdale (NZe) - 6'54"86
  2. Tim Maeyens - 6'56"65
  3. Mindaugas Griskonis (Lit) - 7'00"80
  4. Mario Vekic (Kro) - 7'05"78
  5. Michal Sloma (Pol) - 7'21"55
  6. Oscar Vasquez Ochoa (Chl) - 7'24"07

  De top drie plaatst zich voor de halve finales.