• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kleindochter Queen haalt zilver in teameventing

  Zara Phillips neemt met High Kingdom deel aan het eventingtoernooi in Londen.

  0 / 0

  Zara Phillips neemt met High Kingdom deel aan het eventingtoernooi in Londen.

  Het Britse eventingteam is knap tweede geëindigd. Zara Phillips werd aangemoedigd door haar koninklijke familieleden William, Kate en Harry. Individueel eindigt de kleindochter van Queen Elizabeth achtste.

  De 31-jarige Britse nam met haar paard High Kingdom deel aan de driedaagse eventingcompetitie. Die bestaat uit drie proeven: dressuur, cross-country en jumping.

  Met het landenteam pakte Phillips vanmiddag zilver. Duitsland won goud. In het individuele toernooi eindigt ze met 53,10 strafpunten op nummer 8.

  Zara's dressuurproef verliep goed, buiten een foute vliegende wissel in het begin. "Jammer van die eerste wissel. Het lag zeker niet aan het enthousiaste publiek, maar eerder aan een gebrek aan ervaring. De andere wissels waren gelukkig heel goed."

  En enthousiast waren ze zeker, de Britse toeschouwers. De speaker moest het publiek zelfs tot stilte aanmanen.

  In de cross-country gisteren legde Phillips een foutloos parcours af. Vooraf had ze er al vertrouwen in: "High Kingdom is snel en wendbaar. Hopelijk zetten we dus een sterk resultaat neer. Ik denk dat hij veel zin heeft in de cross-country. Dressuur vindt hij een beetje saai."

  Niet anders dan de andere atleten

  Koninklijk bloed of niet, Zara wil het liefst behandeld worden zoals alle andere atleten. Ze verblijft dan ook samen met haar teamgenoten in het olympische dorp. "Ik ben heel enthousiast en vind het geweldig dat ik deel zal uitmaken van het olympische gebeuren", zegt Phillips.

  Zara's ouders, prinses Anne en Mark Phillips, namen ook ooit deel aan de Spelen. Vader Mark wist in 1972 in München zelfs goud te bemachtigen met het Britse eventingeam. De liefde voor de paardensport heeft ze dus van jongsaf aan meegekregen.

  En de Queen, die is naar verluidt "heel trots" op haar kleindochter.