• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jacobs: "Je mag ons niet vergelijken met Belgische top"

  Ariël Jacobs heeft het naar zijn zin bij FC Kopenhagen.

  Woensdag ontvangt Ariël Jacobs met FC Kopenhagen Club Brugge in de derde voorronde van Champions League. "Ik zeg niet dat Kopenhagen de underdog is, maar Club heeft wel alles om favoriet te zijn."

  Jacobs koos na 4,5 jaar bij Anderlecht  voor een avontuur in Denemarken. Het Laatste Nieuws zocht de 59-jarige Jacobs in Kopenhagen op voor een goed gesprek. "Ik heb het naar mijn zin", zegt hij.

  "Alles voelt hier fris en nieuw. Ik weet niet of ik een nieuwe uitdaging nodig had, maar Ik denk wel dat een deel van de stress weg is."

  "Net als Anderlecht wil Kopenhagen elk seizoen kampioen worden, maar toch is hier minder druk. De mentaliteit is anders. In Brussel bleef een verlies enkele dagen nazinderen, hier breekt een nieuwe dag aan."

  "Maar misschien zeg ik in de winter al andere dingen. Dan is het hier vaak donker en zal ik sportief al wat teleurstellingen hebben beleefd."

  Jacobs verhuisde alleen naar Kopenhagen. Hij ontdekt een nieuwe wereld in de Deense hoofdstad. "Mijn vrouw heeft een kledingzaak. Ik wist dus dat ik alleen naar het buitenland zou moeten", vertelt hij.

  "Op persoonlijk vlak is dit een aardbeving. Voor ik naar hier kwam kon ik zelfs geen ei bakken. Nu ontdek ik ook dat je in een wasmachine verschillende producten moet gieten en dat je de kleuren moet scheiden. Af en toe loopt het nog helemaal fout, maar er is nog niks gekrompen of verbrand."

  "Kopenhagen is ook een geweldige stad. Ik fiets hier elke dag 25 minuten naar het werk, zoals bijna iedereen. Verkeersagressie is hier iets dat vooral tussen fietsers voorkomt."

  Jacobs: "Mijn spelers denken te veel aan aanvallen"

  Wat verwacht Jacobs van de duels tussen FC Kopenhagen en Club Brugge? "Je mag Kopenhagen niet vergelijken met de Belgische topclubs", zegt hij.

  "De club heeft veel schulden en ons budget is lager dan dat van Anderlecht. Sportief is Kopenhagen ook minder sterk dan bijvoorbeeld Standard, Racing Genk en AA Gent."

  "Mijn spelers kunnen voetballen, maar ze zijn naïef en niet efficiënt. Mijn hele ploeg loopt heel de tijd naar voren. Ze denken veel te veel aan aanvallen en scoren. En ze denken dat ze het niet nodig hebben agressief te zijn. Ik heb hen al gewaarschuwd."

  "Ik wil niet zeggen dat Kopenhagen underdog is, maar Club heeft wel alles om de favoriet te zijn."