• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "De Amerikanen zullen scherp staan"

  Vital Heynen kijkt uit naar de confrontatie met olympisch titelverdediger VS.

  Vital Heynen is op de Olympische Spelen als coach van de Duitse volleybalploeg. Duitsland zit in een aartsmoeilijke groep met onder meer de nummer 1 van de wereld Brazilië, nummer 2 Rusland en titelverdediger Verenigde Staten.

  De eerste poulewedstrijd van Heynen tegen Rusland draaide uit op verlies. Vanavond staan de Duitsers met de Belgische coach tegenover titelverdediger Verenigde Staten.

  "We zullen de schade proberen te beperken. Twee weken geleden hebben we de VS in een belangrijk toernooi met 3-2 geklopt. Er is dus wel een beetje geloof, maar we zijn ook realistisch. De eerste twee wedstrijden op deze Spelen zijn wat hoog gegrepen voor dit team."

  "Je hoopt dat de tegenstanders je een beetje onderschatten, maar onze goede zomer heeft ervoor gezorgd dat we als volwaardig team gezien worden. Dat merk je. De Russen waren enorm scherp en dat zal bij de Amerikanen niet anders zijn."

  "Er zijn twee matchen waarin het moet kunnen. De eerste is die tegen Tunesië en de andere is donderdag tegen Servië, dat "maar" Europees kampioen is. Dat is de enige kans om ons te plaatsen voor de volgende ronde."

  "Het gevoel tussen mij en de spelers is goed, maar na de sterke zomer heb ik het gevoel dat we een dipje krijgen. De laatste twee maanden hebben we 26 wedstrijden met inzet gespeeld. Ik merk dat de vermoeidheid in het team sluipt. Ik weet niet of we ons niveau zullen kunnen aanhouden."

  "Wat de ambities zijn? De Duitse ploeg draait met de kwalificatie voor de Spelen en de finaleronde van de World League zijn beste jaar sinds de hereniging in 1992. Het is dus sowieso al een uitzonderlijk seizoen. Maar we zijn niet gekomen om te verliezen. We gaan vanavond zo goed mogelijk spelen en donderdag gaan we winnen."

  Live op Sporza.be

  U kan de wedstrijd van Duitsland tegen de Verenigde Staten vanaf 16.45u live bekijken op Sporza.be via de Livestream 2.