• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen dubbel voor Clijsters en Rochus: "Bizar"

  Kim Clijsters en Olivier Rochus hebben vorige week nog samen getraind.

  Kim Clijsters en Olivier Rochus komen niet in actie in het olympisch dubbelspel. Ze hebben geen ticket gekregen voor het toernooi voor gemengde teams. "Dit had ik echt niet verwacht", zegt Rochus.

  Kim Clijsters en Olivier Rochus hadden zich niet geplaatst voor het dubbeltoernooi. Ze moesten hopen op een van de vier uitnodigingen, maar die gaan naar andere duo's.

  De Internationale Tennisfederatie ITF gaf de vier wildcards voor het gemengd dubbeltoernooi aan Groot-Brittannië (Robson/Murray), Rusland (Vesnina/Joezjny), Zweden (Arvidsson/Lindstedt) en Australië (Stosur/Hewitt).

  Voor Rochus betekent dat het einde van de Olympische Spelen. In het enkelspel verloor hij van de Amerikaan John Isner. Clijsters zit nog in de race voor een olympische medaille. Zij neemt het woensdag in de achtste finales op tegen Ana Ivanovic.

  "Ik had echt niet verwacht dat we geen wildcard zouden krijgen. Dit is een grote ontgoocheling", zegt Rochus. "Het is echt ongelooflijk welke teams er wel een wildcard hebben gekregen. Als je naar ons palmares kijkt, is dit echt een heel bizarre keuze."

  "Ik was teleurgesteld na mijn uitschakeling in het enkelspel, maar sindsdien zat ik al wel met het dubbelspel in mijn hoofd. Ik was ervan overtuigd dat wij een wildcard zouden krijgen. Het is echt jammer, want dubbelen met Kim had heel leuk kunnen zijn. Ik zal nu maar thuis voor de buis gaan zitten."