• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ga de uitdagingen van de Rode Duivels aan

  De Rode Duivels zijn vastberaden om zich te plaatsen voor het WK 2014 in Brazilië. Maar de kwalificatie kunnen ze niet alleen. Meer dan ooit roepen ze de Belgische fans op om achter het team te staan. In een open brief doen ze uit de doeken wat hun plannen, ambities en wensen zijn.

  De Rode Duivels roepen op om deel te nemen aan een nooit gezien initiatief: de Duiveluitdagingen. Voor elke oefen- en kwalificatiewedstrijd in aanloop naar Brazilië geven ze de fans een opdracht. Als die opdracht lukt, doen de Duivels een tegenprestatie. Zo staat te lezen in de open brief.

  De eerste afspraak is België-Nederland: "Overal waar Oranje-supporters komen, moet het vuurrood zien. Met rode ballonnen, met rode vlaggen, desnoods met roodgeverfde schapen. Lukt het jullie, dan kleuren wij drie spelers rood. Létterlijk."

  Hieronder en op www.facebook.com/BelgianRedDevils kunt u de volledige brief lezen. Ook Sporza steunt de Rode Duivels in de WK- kwalificatiecampagne. Alle informatie over de Duiveluitdagingen kunt u vinden op www.sporza.be/deduiveluitdagingen.

  Beste supporters van de Rode Duivels,

  Meestal horen jullie van ons via de media. Maar vandaag richten we ons graag rechtstreeks tot jullie. Op de vooravond van de WK-kwalificatiecampagne kunnen we samen immers een uniek verhaal schrijven.

  De afgelopen twee jaar is er tussen ons een band gegroeid. Match na match hebben wij jullie ervan kunnen overtuigen dat we onze sportieve plichten ernstig nemen en dat we voor attractief voetbal staan. In ruil daarvoor zijn jullie steeds fanatieker voor ons beginnen te supporteren. In juni hebben jullie ons tegen Engeland, ondanks de 1-0 nederlaag, negentig minuten lang kippenvel bezorgd. Met 10.000 man nog wel. Iedereen heeft het altijd over de Oranje-supporters, maar volgens ons zijn jullie nog een stuk vuriger.

  Jullie verwachten veel van deze generatie Rode Duivels. En geloof ons: wij gaan die verantwoordelijkheid niét uit de weg. Wij willen de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. Punt. Voor jullie, voor de staf en voor alle andere mensen die dag en nacht voor de nationale ploeg in de weer zijn. We gaan er alles aan doen om jullie te geven wat jullie verdienen.

  Maar nog belangrijker is dat we samen de weg afleggen. Dat jullie integraal deel uitmaken van de nationale ploeg. Dat we een wederzijds engagement aangaan: wij voetballen de ziel uit ons lijf en jullie steunen ons in goeie én slechte tijden.

  Daarom roepen we jullie bij deze op om mee te doen aan een nooit eerder gezien initiatief: de Duiveluitdagingen. Het principe? Voor elke kwalificatiematch gaan we jullie vragen om ons te helpen. Slagen jullie daarin, dan doen wij voor jullie eentegenprestatie. Geen enkel land heeft het ons ooit voorgedaan.

  De generale repetitie vindt plaats op 15 augustus. België-Nederland. Wij dagen jullie uit om die dag heel het land rood te te kleuren. Aan de grensgemeenten, op de wegen naar het stadion, ... Overal waar Oranje-supporters komen, moet het vuurrood zien. Met rode ballonnen, met rode vlaggen, desnoods met roodgeverfde schapen. Lukt het jullie, dan kleuren wij drie spelers rood. Létterlijk.

  Wij hopen oprecht dat jullie massaal gaan meedoen. Dit kan een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van het Belgische voetbal worden. Maar alleen als we er allemaal mee onze schouders onder zetten. Doe mee op facebook.com/belgianreddevils.

  Bedankt!
  De Rode Duivels.

  www.sporza.be/deduiveluitdagingen - www.facebook.com/belgianreddevils