• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evi Van Acker blijft tweede na vier regatta's

  Evi Van Acker blijft tweede na drie regatta's.

  Evi Van Acker staat na vier regatta's nog steeds op de tweede plaats in de Laser Radial-klasse. Ze werd vandaag wel pas achtste in de vierde race.

  Van Acker had geen superstart en verzeilde op de 17e plaats. Ze rukte echter al snel op naar de derde plaats. Die plaats kon ze de hele derde regatta goed verdedigen. Ze finishte als derde op 24" van de winnares.

  De Ierse Annalise Murphy zeilde net als gisteren, in de eerste twee regatta's, naar de overwinning. Dit keer had ze iets meer moeite, ze hield de Britse Alison Young slechts met acht seconden af.

  In de vierde regatta was Van Acker opnieuw niet goed weg. Ze zeilde op een 24e plaats en had meteen meer dan een minuut achterstand op de onaantastbare leidster Annalise Murphy.

  Van Acker zeilde nog wel de top 10 binnen, maar de achterstand op de leidster werd alleen maar groter. Uiteindelijk finishte Van Acker op de 8e plaats op bijna twee minuten van winnares Murphy.

  In het klassement verdedigde Van Acker wel haar tweede plaats. Ze telt nu 16 punten. Annalise Murphy won alle vier regatta's en telt slechts vier punten. De Nederlandse Marit Bouwmeester staat achter Van Acker derde met 18 punten.

  Van Laer moet vier plaatsjes prijsgeven

  Wannes Van Laer (Laser) heeft op de tweede dag terrein verloren. In de derde regatta finishte de 27-jarige Van Laer 29e. In de vierde regatta deed hij drie plaatsen beter met een 26e stek.

  Van Laer, die na de eerste dag 21e stond, zakte dinsdag naar de 25e plek. De Cyprioot  Pavlos Kontides was dinsdag de man in vorm. Dankzij twee eerste plaatsen is hij nu tweede in de stand. De Australiër Tom Slingsby behoudt zijn leidersplaats. Woensdag komen de zeilers opnieuw twee keer in actie.