• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dubbelmatch in badminton zorgt voor commotie

  "Dit is een schande voor de Spelen", zegt een official.

  Een badmintonmatch in het vrouwendubbelspel heeft heel wat stof doen opwaaien. Een Chinees en Koreaans paar leek niet te willen winnen, met abominabel spel tot gevolg. De organisatie onderzoekt of er geen vervalsing in het spel is.

  Het Chinese duo Yu/Wang en het Koreaanse duo Jung/Kim was al geplaatst voor de kwartfinale, maar in hun onderlinge match hadden ze geen zin meer om nog energie te verspillen.

  De vrouwen speelden zó ondermaats dat het verdacht werd. Ondanks boegeroep en tussenkomst van de refs bleven de speelsters onverstoord aanmodderen. Routineuze shots werden gemist en de langste rally duurde amper vier slagen. Ongezien voor twee topduo's. Zuid-Korea won, na amper 19 minuten, met 21-14 en 21-11.

  "Dit is een schande voor de Spelen", zegt een official, die toegeeft dat de zaak onderzocht zal worden. Ook Yuhan Tan, de Belgische vertegenwoordiger in het badminton, reageert verontwaardigd op Twitter, getuige daarvan de onderstaande tweets.