• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dakar-winnaar wint brons in het schieten

  Al-Attiyah: "Ik heb geen tijd om door het jaar heen te oefenen op het schieten."

  Na vijf pogingen heeft "rallyrijder" Nasser Al-Attiyah eindelijk de olympische medaille behaald waar hij al zo lang van droomde. De Qatarees won in 2011 de Dakar-rally, maar blijkt ook een begenadigd schutter.

  Qatar had de voorbije twaalf jaar geen enkele olympische medaille gewonnen. Nasser Al-Attiyah lokte heel wat fans uit zijn land naar de olympische schietbaan. En terecht.

  Al-Attiyahs droom dreigde even weer een nachtmerrie te worden. Hij had uitzicht op het brons, maar moest door twee mindere schoten nog een -letterlijk- shootoff tegen de Rus Valeri Sjomin uitvechten. In Athene ging het daar mis van Al-Attiyah, maar nu hield hij wel zijn zenuwen onder controle. Het goud was voor de Amerikaan Vincent Hancock.

  De prestatie van Al-Attiyah is des te bijzonder omdat hij zich eigenlijk al een paar jaar richt op het rallyrijden. "Ik ben naar Londen gekomen en heb een week of tien dagen wat aan mijn schieten gewerkt", zegt hij. "Ik heb gewoon geen tijd om de rest van het jaar te oefenen."

  Al-Attiyah kan zich nu weer richten op zijn andere passie. Op 24 augustus neemt hij deel aan de Rally van Duitsland.