• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Die uitslagen zijn niet van deze tijd"

  De toeschouwers in Bergen-OHL kregen de meeste goals te zien: zeven.

  34 ballen hebben de eersteklassekeepers afgelopen weekend uit hun net moeten vissen."Dat hoge aantal heeft me enorm verwonderd", zegt Hugo Broos, ex-coach van onder meer Anderlecht.

  Gazet van Antwerpen zoekt een verklaring voor de stortvloed aan doelpunten en legde zijn oor te luisteren bij Hugo Broos. 

  "Het waren irreële uitslagen, niet meer van deze tijd", werpt Broos op. "Alle ploegen willen goed beginnen en hebben daarom risico's genomen."

  "Maar of het blijft duren? Wie volgende week weer een "patat" krijgt, zal aanpassingen doen. Want op het einde van de rit tellen alleen de punten."

  Ex-bondscoach Aimé Anthuenis wil het niet te ver zoeken. "Puur toeval", zegt hij over het spektakel. "De doelpuntenproductie maakt altijd een jojo-beweging."

  "Dit hoge aantal doelpunten is vooral het gevolg van de vele individuele fouten die werden begaan."

  "Spitsen in België zullen gouden tijden beleven"

  * "Dit is alleen maar goed voor ons voetbal", zegt bondscoach Marc Wilmots dan weer in dezelfde krant. "Deze ontwikkeling zal zich dit seizoen doorzetten: de spitsen in België zullen gouden tijden beleven. De spektakelwaarde stijgt jaar na jaar en dat heeft niks te maken met Nederlandse coaches, want ik zie ook veel Belgische trainers met interessante opvattingen."

  * Ook KV Mechelen-trainer Harm van Veldhoven ziet geen verband met Nederlandse tactieken. "Wel wordt er veel offensiever gespeeld dan toen ik België vier jaar geleden verliet", weet Van Veldhoven. "Voetbal is entertainment geworden. De tijd dat de mensen voor 0-0 en 1-0 naar het stadion komen is voorbij. Ze willen iets zien en dat is doorgedrongen tot in de bestuurskamer. Toen ik met KVM onderhandelde kreeg ik niet te horen hoeveelste we moeten eindigen, maar dat ze spektakel willen zien."