• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spanje uitgeschakeld, geen 4e titel voor Mata

  Juan Mata won dit jaar de Champions League en FA Cup met Chelsea, en het EK met Spanje. Maar olympisch goud zit er niet meer in. Spanje is al uitgeschakeld na de groepsfase. Opvallend: het scoorde geen enkele keer.

  De 24-jarige Spaanse spelmaker van Chelsea kon het voorbije seizoen al drie trofeeën in de lucht steken: die van de Champions League, de Engelse FA Cup en het EK.

  In Londen kreeg hij de kans om daar nog olympisch goud aan toe te voegen, maar Spanje bakt er niet veel van op het olympische toernooi. Na verlies tegen Japan (0-1) en Honduras (0-1) en een gelijkspel tegen Marokko (0-0) is het al vroeg uitgeschakeld.

  De Spanjaarden gaan puntenloos en zelfs zonder een doelpunt naar huis. Japan en Honduras gaan door naar de kwarfinales.

  Het werd dus een teleurstelling voor Mata, die vooraf heel enthousiast was: "Ik vind het geweldig te mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Als voetballer krijg je die kans meestal maar één keer in je leven."

  • De mannenfinale van het voetbal wordt gespeeld op 11 augustus om 16u.