• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions gaan eervol onderuit tegen Duitsland

  Het mag niet zijn voor de Belgische hockeyers.

  De Belgische hockeymannen hebben hun eerste groepsduel op de Spelen nipt verloren. Tegen Duitsland, een van de toernooifavorieten, gingen de Red Lions met 2-1 onderuit. "We moeten iets brutaler worden", luidt het bij de ploeg, die uiterst ontgoocheld was.

  België begon zonder complexen tegen de Duitse hockeyploeg, die in Londen meestrijdt voor de medailles.

  Via een strafcorner kwamen de Red Lions na vier minuten zelfs op voorsprong. Jérôme Dekeyser nam de Duitse keeper te grazen met een onhoudbare knal.

  Gauthier Boccard kwam even later heel dicht bij de verdubbeling, maar met het voorzet-schot van Charlier kon hij weinig aanvangen.

  De Duitsers schoten wakker en namen het commando over. Na een knappe dribbel van Rabente hing Fuchs van dichtbij de bordjes in evenwicht.

  De gelijkmaker was het begin van een Duits offensief. Vanasch ontzegde Christopher Zeller de 2-1 en ook bij twee opeenvolgende strafcorners en een poging van Müller raakten de Duitsers niet voorbij de Belgische doelman.

  Duitsland bleef ook in de tweede helft domineren. Rabente miste eerst nog voor een open doel, maar na een afstandsschot van Christopher Zeller gaf het scorebord toch 2-1 aan.

  In het slot kwam Tom Boon, die even out was nadat hij een bal tegen zijn slaap had gekregen, voor België in uitstekende scoringspositie, maar hij mikte de strafcorner millimeters naast. Het bleef 2-1.

  "Geen resultaat, dus heel ontgoocheld"

  • Colin Batch (bondscoach): "De teleurstelling bij de spelers is groot. Maar zo gaat het in sport. We begonnen goed en kwamen op voorsprong, dat is toch positief. Het toont dat we meekunnen met de top. De ervaring die we hier opdoen, is essentieel voor onze vooruitgang op langere termijn."
    
  • Jérôme Dekeyser (aanvaller): "We zijn heel ontgoocheld, want we speelden voor een resultaat. Duitsland was wel iets sterker, maar er zat echt meer in. We hadden de 0-1 moeten vasthouden. Mijn goal? Een waanzinnig gevoel. Hoe dan ook: we hebben een superprestatie geleverd. Ik ben ervan overtuigd dat we dat tegen Nederland ook zullen doen."
    
  • Tom Boon (aanvaller): "Details hebben over deze wedstrijd beslist. We moeten ons nu focussen op de volgende match tegen Nederland. We weten dat we goed kunnen knokken. De resultaten zullen volgen. Die bal op mijn hoofd? Ik was even zwak en kon niet rechtstaan. Een hersenschudding, denk ik. Maar dat komt wel goed. Het is vooral jammer dat ik op het einde die strafcorner miste. Dat moet gewoon tussen de palen zijn."
    
  • Jeffrey Thys (verdediger): "We zijn zo dicht bij de toplanden, eigenlijk zijn we er één. Maar toch ontbreekt er iets. We moeten iets brutaler worden, iets meer durven en voelen wanneer je de tegenstander pijn kunt doen."