• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Phelps maakt ook weinig indruk in halve finales

  Michael Phelps kijkt bedenkelijk naar zijn tijd.

  Michael Phelps heeft niet kunnen overtuigen op de 200 meter vlinderslag, zijn favoriete nummer. Hij gaat pas met de vierde tijd naar de finale. De Japanner Matsuda wierp zich op als de te kloppen man.

  14-voudig olympisch kampioen Michael Phelps domineert het zwemmen niet meer. In de 400 meter wisselslag greep hij met een vierde plaats net naast een medaille.

  Ook op de 200 meter vlinderslag blijft de 27-jarige Amerikaan onder zijn niveau. Phelps worstelde in de ochtend met zijn techniek en raakte de muur na 1'55"53, de vijfde tijd van alle halvefinalisten.

  "Ik ben best tevreden met mijn tijd. Zondag heb ik de slaap pas laat kunnen vatten", zei de tweevoudige olympische en vijfvoudige wereldkampioen op de 200 meter vlinderslag.

  Tijdens de avondsessie was Phelps niet veel beter. Hij won wel zijn halve finale, in een betere tijd dan in de ochtend, maar zijn 1'54"53 is slechts de vierde tijd van alle finalisten. Toch was hij tevreden. "Ik voel me veel beter. Ik heb de indruk dat ik weer op de goeie weg ben."

  200 meter vlinderslag (m)

  • wereldrecord: Michael Phelps (VS) - 1'51"51 - WK 2009
  • olympisch record: Michael Phelps (VS) - 1'52"03 - Peking 2008