• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook voor Lianne Tan zijn Spelen afgelopen

  Lianne Tan kwam er niet aan te pas tegen Saina Nehwal.

  Na Yuhan Tan mag ook zijn zus Lianne de koffers pakken. De badmintonspeelster was kansloos tegen de Indische topper Nehwal: 21-4 en 21-14. "Ik speelde niet eens zo slecht, maar Nehwal is gewoon veel sterker", zei Tan (21).

  Lianne Tan zal ongetwijfeld met een klein hartje aan de match begonnen zijn, want Saini Nehwal staat vijfde op de wereldranglijst, zo'n 50 plaatsen hoger dan Tan.

  Dat klasseverschil was ook doorheen de match merkbaar. Voeg daar nog wat plankenkoorts bij en je hebt een mislukte eerste set. Tan zal wellicht veel opgestoken hebben, maar het leergeld dat ze betaalde was duur: 21-4.

  In de tweede set kreeg Tan iets meer kans om ook flitsen van haar talent te laten zien. Dat leidde tot een iets acceptabelere score: 21-14.

  Omdat enkel de groepswinnaars doorstoten naar de volgende ronde zitten de Spelen erop voor Tan. Ze kan terugblikken op een geslaagd debuut, want ze won toch haar andere groepsmatch, tegen de Zwitserse Jacquet. Nehwal stoot door.

  Tan: "Ze was gewoon veel sterker"

  Lianne Tan had er geen problemen mee om toe te geven dat Nehwal een maatje te groot was. "Ik speelde niet eens zo slecht, maar ze is gewoon veel sterker. Ik was niet tegen haar opgewassen."

  "Ze verraste mij in de eerste set. Ik wist niet hoe ik de situatie moest aanpakken. Ik had ook nog nooit tegen haar gespeeld. In de tweede set pepte mijn coach me op en zei mij dat ik gewoon mijn spel moest proberen te spelen."

  "Het was heel leuk om hier in Londen te spelen. Ik heb veel ervaring opgedaan. Ik ben blij dat ik mijn eerste match heb kunnen winnen, maar vandaag was mijn tegenstander gewoon te goed."