• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische vlam gaat even uit voor verhuizing

  De competities in de atletiek beginnen komend weekend.

  De olympische vlammenzee, die 204 naties verenigt, heeft zijn plaats gevonden in een bocht van het olympisch stadion. In tegenstelling tot vorige Spelen moet je in het stadion zitten om de vlam te zien.

  Afgelopen nacht werd de vlammenzee, die nog altijd in het midden van het veld stond in het Olympic Stadium, gedoofd.

  De hele installatie kreeg een nieuwe plaats in een bocht van het stadion, op dezelfde plaats als de Spelen van 1948. Die vonden ook in Londen plaats. Als je in het olympische park rondloopt, zie je de vlammenzee niet. Normaal gezien is dat wel de traditie.

  Brandde de vlam dan helemaal niet afgelopen nacht? "Neen, de olympische vlam werd een nacht lang bewaard in een lantaarn", zegt het organisatiecomité. "Vanochtend werd de vlammenzee weer aangestoken."