• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Morganella noemt Koreanen "bende mongolen"

  Morganella (l) is gefrustreerd door het verlies tegen Zuid-Korea.

  Michel Morganella, kapitein van de Zwitserse olympische voetbalploeg, postte enkele racistische beledigingen op Twitter naar aanleiding van het verlies tegen Zuid-Korea. "Ik sla alle Koreanen kapot", schreef hij.

  Zwitserland verloor zondag met 2-1 van Zuid-Korea op het olympische voetbaltoernooi in Londen. Morganella was blijkbaar zo gefrustreerd door het verlies dat hij de Koreanen begon uit te schelden op Twitter.

  "Ik sla alle Koreanen kapot, ga jullie allemaal in brand steken. Ahahahhahahaah bende mongolen", schreef de Zwitserse kapitein.

  Ondertussen heeft de speler van Palermo zich verontschuldigd voor de uitspraken. Hij heeft ook zijn Twitter-account afgesloten. Het Zwitsers Olympisch Comité heeft desondanks beslist om Morganella naar huis te sturen.