• home
 • video
 • pas verschenen

  McQuaid: "Niet teleurgesteld met Vinokoerov"

  Pat McQuaid mocht de gouden medaille uitreiken aan Aleksandr Vinokoerov.

  UCI-voorzitter Pat McQuaid kan ermee leven dat Aleksandr Vinokoerov het goud won op de olympische wegrit. "Er zijn hier op de Olympische Spelen wel meer atleten met een dopingverleden."

  Met Aleksandr Vinokoerov is er een niet geheel onbesproken figuur op de erelijst van de olympische wegrit gekomen. UCI-voorzitter Pat McQuaid heeft daar geen problemen mee.

  "Ik ben helemaal niet teleurgesteld", zegt de Ier. "Er zijn hier op de Spelen wel meer atleten met een dopingverleden. Als ze hun straf hebben uitgezeten, is hun deelname gerechtvaardigd." Vinokoerov werd voor twee jaar geschorst nadat hij op doping was betrapt tijdens de Tour.

  Over de vreemde ontwikkeling van de wegrit spreekt McQuaid, die zaterdag zelf de medailles uitreikte, zich niet uit. Vinokoerov won de sprint na een vreemd manoeuvre van zijn vluchtgezel Rigoberto Uran. Vinokoerov werd er eerder al van verdacht Luik-Bastenaken-Luik gekocht te hebben.