• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Malisse en Bemelmans winnen dubbelspel in LA

  "Op onze opslag zijn we nooit in de problemen gekomen", zegt Malisse (links op de foto).

  Terwijl in Wimbledon volop gestreden wordt voor de olympische medailles hebben Xavier Malisse en Ruben Bemelmans de Belgische eer hooggehouden in de VS. Onze landgenoten schreven er het dubbelspel op hun naam.

  Malisse en Bemelmans hielden in Los Angeles in twee sets en een super-tiebreak Jamie Delgado en Ken Skupski onder de knoet. Het werd 7-6 (7/5), 4-6 en 10-7.

  Voor Malisse is het al de achtste titel in het dubbelspel, de tweede dit jaar. In februari won hij met de Bahamaan Mark Knowles in San José. Met Knowles schreef Malisse vorig jaar trouwens nog het dubbel in LA op zijn naam.

  Malisse (32) speelde dit jaar al vier dubbelfinales. In april was hij met Dick Norman runner-up in München, vorige week verloor hij met de Amerikaan Michael Russell de finale van Atlanta.

  Op het dubbelpalmares van Malisse prijken naast LA en San José ook Roland Garros 2004 en Adelaide 2005 (met Olivier Rochus), Chennai 2007 (met Norman), Delray Beach 2007 (met Hugo Armando) en Indian Wells 2011 (met Alexandr Dolgopolov).

  Voor de 24-jarige Ruben Bemelmans was het dan weer pas zijn eerste dubbelfinale op de ATP-Tour. Samen met Malisse mocht hij een cheque van ruim 30.000 dollar in ontvangst nemen.

  Malisse: "Ruben had geweldige shots in huis"

  "We hebben goed gespeeld", zegt Malisse. "Onze opslag draaide goed, op dat vlak zijn we nooit echt in de problemen gekomen. Mijn returns waren niet geweldig, maar Ruben deed het voortreffelijk en had geweldige shots in huis op de belangrijke punten."