• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Henkens: "Zo belangrijk als Gorius worden"

  KVM begon met een 4-2-zege tegen Charleroi.

  Robin Henkens en Steven De Petter hielpen KVM aan een 4-2-zege tegen Charleroi. De Petter scoorde zelfs twee keer met een gebroken neus. De rol van Henkens was nog crucialer: twee goals en twee assists.

  Robin Henkens liet op de eerste speeldag de fans meteen al de naar RC Genk vertrokken Julien Gorius vergeten.

  "Ik werd al met hem vergeleken, maar ik sta zo ver nog niet. Het is mijn doel om ooit even belangrijk te worden als Julien", zegt de 23-jarige Henkens in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

  "Ik beschouw dit als mijn echte start bij KV Mechelen. Vorig seizoen had ik het moeilijk. Eerst had ik enkele invalbeurten en dan viel ik weer naast de kern."

  "Ik voel me bevrijd onder de nieuwe coach Van Veldhoven. Met de vorige was de chemie wat weg. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken."
   

  De Petter: 2 goals met gebroken neus

  Naast Robin Henkens scoorde ook Steven De Petter twee keer voor KV Mechelen. De middenvelder, overgestapt van Westerlo, maakte twee kopbalgoals, en dat is straf.

  Het is straf, want pas vorige week liep De Petter een neusbreuk op. "Maar ik besloot toch om zonder masker te spelen", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  "Ik trainde er wel eens mee, maar 100% liep dat toch niet. Ik wou me op mijn match concentreren en dan zet je zo een ding niet op."

  "Ik deed dan maar waar ik mij het beste bij voelen nam zelfs geen pijnstiller. Gelukkig kreeg ik de bal nooit op mijn neus, ik zal dus wel goed gekopt hebben", lacht hij.

  "En bovendien, als de bal tegen de netten gaat, dan voel je geen pijn. Twee keer scoren, dat is het perfecte debuut."

  Pandza kan naar Oekraïne

  KVM-verdediger Boris Pandza kan op interesse van Arsenal Kiev rekenen. "Ik hoef niet weg, maar ik wil weten wat de plannen van KVM met mij zijn", zegt de Bosniër, aan zijn laatste contractjaar toe. KVM sloeg alvast een eerste bod van de Oekraïners af.