• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Engelse voetbalbond vervolgt Rio Ferdinand

  Rio Ferdinand (l) ontkent de racistische beschuldigingen.

  Rio Ferdinand wordt door de Engelse voetbalbond aangeklaagd voor een ongepaste reactie op een mogelijk racistische tweet. Daarin werd Ashley Cole 'Choc Ice' genoemd. De zaak is een uitloper van de racismezaak rond John Terry.

  John Terry werd door QPR-speler Anton Ferdinand, de broer van Rio, beschuldigd van racisme. Uiteindelijk werd Terry vrijgesproken. Ashley Cole, zijn ploegmaat bij Chelsea, getuigde in zijn voordeel.

  Rio Ferdinand reageerde op een tweet waarin Cole 'Choc Ice' (zwart van buiten, wit van binnen) werd genoemd.

  De Engelse voetbalbond (FA) oordeelt dat de tweet racistisch was, maar Ferdinand ontkent dat. "Het is een uitdrukking die verwijst naar iemand die zich anders voordoet dan hij werkelijk is", legt hij uit.

  Maar de bond neemt daar geen vrede mee. "Hij bracht de sport in diskrediet."