• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Deschacht: "Mijn belangrijkste goal voor RSCA"

  "Als we geen punt hadden gepakt, hadden de kranten weer volgestaan", weet Deschacht.

  Dankzij een laat doelpunt van verdediger Olivier Deschacht sprokkelde Anderlecht zaterdagavond een puntje op KV Kortrijk (1-1). "Ik draag dit op aan wie in mij is blijven geloven", zegt Deschacht.

  Olivier Deschacht mocht al bijna 300 keer het shirt van Anderlecht passen in de competitie. In het Guldensporenstadion scoorde de verdediger pas zijn vierde goal voor paars-wit.

  "Maar dit was wel het mooiste en belangrijkste doelpunt dat ik al voor Anderlecht maakte", zegt Deschacht. "Als we hier geen punt hadden gepakt, hadden de kranten maandag weer volgestaan. Nu blijft de rust bewaard."

  "Persoonlijk doet dit me deugd. Ik kom van ver na mijn zware enkelblessure. Fysiek en mentaal heb ik verschrikkelijk afgezien."

  "Sommigen hebben tijdens mijn comeback weinig geduld met mij gehad, maar ik ben altijd blijven doorwerken. De pijn was bij momenten niet te harden, vandaar dat ik nu zo blij ben."

  "Maar ik ga nu niet de grote Jan uithangen. Ik ben nog niet op mijn best. Na twee jaar heb ik eindelijk nog eens een normale voorbereiding gehad, op die basis werk ik verder."

  "Hopelijk kan ik doorgroeien naar mijn niveau van twee jaar geleden. Deze goal draag ik alvast op aan wie in mij is blijven geloven", besluit Deschacht in de kranten.