• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Darcis plaatst zich voor 3e ronde, Goffin verliest

  Steve Darcis staat in de achtste finales op de Olympische Spelen.

  David Goffin heeft in de eerste ronde niet voor een stunt gezorgd. "Jammer, want ik was niet naar de Olympische Spelen gekomen om meteen te verliezen", zegt Goffin. Steve Darcis plaatste zich voor de achtste finales. "Ik heb een superwedstrijd gespeeld", zegt hij.

  Goffin begon aarzelend. Monaco ging snel door de opslag van de Belg. Goffin brak terug en klampte goed aan tot 4-4. In het tiende spel kraakte hij. Een tweede break leverde Monaco de eerste set op: 6-4.

  In het eerste spel van set twee kreeg Goffin meteen een kans om Monaco een opslagspel te ontfutselen. Maar Monaco redde zich met een sterke service.

  In het volgende spel kreeg Goffin opnieuw breakkansen, maar weer gingen ze verloren: 3-0 voor de Argentijn. Een aangeslagen Goffin kon nog een spelletje redden, maar zijn Spelen zijn afgelopen: 6-4 en 6-1.

  "Ik ben echt heel ontgoocheld. Ik was niet naar de Olympische Spelen gekomen om in de eerste ronde te verliezen. Ook al speelde ik tegen de nummer 10 van de wereld", zegt Goffin.

  "Ik heb kansen gehad, maar ik heb ze niet benut. Monaco was duidelijk opgelucht na de eerste set. Hij putte er vertrouwen uit en ging daarna beter spelen." Goffin blijft nog enkele dagen in Londen. "Ik ga zeker nog de wedstrijden van de andere Belgen volgen."

  Steve Darcis breit vervolg aan olympisch toernooi

  Steve Darcis heeft zich in Londen geplaatst voor de achtste finales. Darcis rekende in drie sets af met de Colombiaan Santiago Giraldo.

  Darcis liet in de eerste set enkele breakkansen liggen bij een 2-1 voorsprong. Giraldo hield zijn service en de twee mannen stevenden vervolgens af op een tiebreak.

  In die tiebreak kwam Darcis snel een minibreak achter en dat kwam hij niet meer te boven. De Colombiaan pakte de tiebreak met 7-4.

  In de tweede set benutte Darcis wel zijn kansen. Bij 1-1 ging hij door de opslag van Giraldo en die voorsprong gaf hij niet meer weg. Darcis trok de tweede set uiteindelijk met 6-4 naar zich toe.

  Vroeg in de derde set kon Darcis de twee breakpunten die hij kreeg opnieuw niet verzilveren. De wedstrijd ging gelijk op tot 4-4 en toen ging onze landgenoot door de opslag van Giraldo. Bij een 5-4 voorsprong serveerde Darcis de wedstrijd uit: 6-7, 6-4, 6-4.

  "Ik heb deze overwinning verdiend"

  "Het was een heel zware match", vertelt Steve Darcis over zijn driesetter.

  "Ik heb een superwedstrijd gespeeld: van begin tot het einde. Ik heb vooral heel goed geserveerd. Ik denk dat daar de sleutel van de wedstrijd lag. Zonder pretentieus te willen zijn: ik heb deze overwinning verdiend."

  Nu wacht Nicolas Almagro, de nummer twaalf van de wereld. "Ik verloor al drie keer van hem, maar we speelden nog nooit op gras tegen elkaar."

  "Het wordt zwaar, maar dat is logisch in de derde ronde van de Olympische Spelen. En het had ook moeilijker kunnen zijn. Ik speel niet tegen Federer, Murray of Del Potro."