• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clijsters heeft weinig moeite met Spaanse

  Kim Clijsters neemt voor het eerst deel aan de Olympische Spelen.

  Kim Clijsters heeft ook haar tweede match op de Olympische Spelen gewonnen. Carla Suarez Navarro ging zonder veel problemen voor de bijl. Clijsters klopte de Spaanse in twee sets: 6-3 en 6-3. In de achtste finales wacht Ana Ivanovic.

  Carla Suarez Navarro is een Spaanse. En die houden meer van graveltennis. Het tempo op het gras van Wimbledon lag te hoog voor haar.

  Kim Clijsters speelde een agressieve wedstrijd: ze sloeg goed op en viel aan wanneer ze de kans kreeg. De eerste set won ze met 6-3.

  Bij 4-0 in de tweede set verloor Clijsters even haar concentratie. Suarez verweerde zich hardnekkig en kwam terug tot 4-3. Clijsters vond op tijd haar ritme terug en boekte haar ticket voor de achtste finales.

  Daarin ontmoet ze Ana Ivanovic, de nummer twaalf van de wereld. Clijsters verloor nog nooit van de Servische.

  "Goed agressief getennist"

  Kim Clijsters moest niet veel energie verspillen aan Suarez Navarro. "En ik heb nog geen lichamelijke klachten", stelde ze de natie gerust.

  "Suarez Navarro is een speelster die heel ver achter haar lijn staat en dus tijd genoeg heeft om uit te halen. Voor mij was het belangrijk om agressief te spelen. En dat heb ik goed gedaan."

  In de achtste finales wacht met elfde reekshoofd Ana Ivanovic een eerste echte test. "Ana heeft een goeie forehand. Als haar opslag draait, is ook dat een gevaarlijk wapen. Haar backhand is iets minder goed. Daar zal ik dus tactisch op moeten inspelen."