• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chinese zwemster niet verdacht voor IOC

  Shiwen Ye (16) heeft het wereldrecord op de 400 meter wisselslag verpulverd.

  De hoofdarts van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wijst na het fabelachtige wereldrecord van de Chinese zwemster Shiwen Ye alle dopingspeculaties af.

  "Ik verdenk niemand zolang daar geen reden toe is", zegt de Zweed Arne Ljungqvist, de voorzitter van de medische commissie van het IOC. "Iemand meteen verdenken na een knappe prestatie is bedroevend. Dat brengt de charme van de sport in gevaar."

  De 16-jarige zwemster Shiwen Ye won zaterdag de 400 meter wisselslag met een wereldrecord (4'28"43) en een straatlengte voorsprong. De laatste 50 meter van de vrije slag was ze met 28"93 bovendien sneller dan de Amerikaan Ryan Lochte, die het nummer bij de mannen won.