• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cancellara rijdt tijdrit ondanks de pijn

  Cancellara: "Het voelt wel aan als gebroken."

  Fabian Cancellara likt zijn wonden na zijn val in de wegrit, want woensdag volgt de tijdrit. "Ik blijf positief. Anders kan ik even goed nu al naar huis gaan", zegt de Zwitser. Cancellara komt overmorgen zeker aan de start.

  Gisteren kon Cancellara (31) niet trainen door de pijn, vandaag wil hij zijn tijdritpositie op de fiets inoefenen. Cancellara heeft vooral last van zijn schouder, na zijn val in de slotkilometers van de wegrit. Hij ging toen rechtdoor in een bocht.

  "Ik hoop dat mijn positie me niet te veel parten speelt", zegt Cancellara. "Ik ben optimistisch. Ik moet trouwens positief denken, want anders kan ik even goed nu al naar huis gaan."

  "Ik ben een harde en heb al wat meegemaakt dit jaar." Cancellara brak zijn sleutelbeen in de Ronde van Vlaanderen begin april. "De pijn is eigenlijk hezelfde, het voelt gebroken aan. Maar ik ben in goeie handen. Elk uur gaat het ietsje beter."

  Cancellara is viervoudig wereldkampioen tijdrijden en verdedigt woensdag zijn olympische titel in Londen.