• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Het is nog maar mijn tweede strafschopmisser"

  John van den Brom wil nog wel eens een boompje opzetten met Dieumerci Mbokani over diens gemiste penalty.

  Dieumerci Mbokani verkwanselde op Kortrijk nogal nonchalant een penalty. De Anderlecht-spits haalde zich daarmee het ongenoegen op de hals van zijn coach John van den Brom.

  Als Mbokani de strafschop bij een 1-0-score voor KV Kortrijk had omgezet, hadden de zaken er voor de kampioen heel anders kunnen uitzien. Nu bleef het wachten op dat ene gaatje, dat Olivier Deschacht uiteindelijk vond.

  Vreemd overigens dat Mbokani naar de stip stapte, want in principe zijn penalty's bij RSCA nog altijd de verantwoordelijkheid van Guillaume Gillet.

  "Daar gaan we nog wel eens over discussiëren", zegt coach John van den Brom op Radio 1. "Want we stellen niet voor niets een lijstje op. Tenzij Gillet zelf heeft aangegeven dat Dieu mocht trappen, huldig ik het gezegde "een afspraak is een afspraak". Dit komt dus nog aan bod."

  Mbokani speelde tegenover de krantenjournalisten alvast de vermoorde onschuld. "We zijn met zijn drieën om penalty's te nemen: Gillet, Wasilewski en ik", zegt Mbokani. "Ik nam de bal, omdat ik me goed voelde."

  "Jammer genoeg koos de keeper de goeie hoek. Het is nog maar de tweede keer dat ik een strafschop mis, de vorige trapte ik ook naar rechts. Maar de volgende keer zal ik opnieuw naar rechts schieten. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nu niet ineens uit de weg gaan."

  Gillet: "Ik gunde Mbokani die penalty"

  Guillaume Gillet leek niet al te zwaar te tillen aan het voorval. "Ik gunde Mbokani de penalty", zegt hij in Gazet van Antwerpen. "Als Dieu zich goed voelt, moet je hem laten trappen."