• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  50-jarige tafeltennisser sneuvelt in 3e ronde

  He Zhi Wen (50) is de oudste tafeltennisser in Londen. De Spanjaard van Chinese origine is zonet uitgeschakeld in de derde ronde. Hij verloor van Adrian Crisan, de nummer 15 van de wereld.

  Met zijn 42 jaar is Jean-Michel Saive nog jong vergeleken met He Zhi Wen. De 50-jarige Spanjaard bereikte in Londen de derde ronde, maar daarin verloor hij van de Roemeen Crisan, de nummer 15 op de wereldranglijst. Het werd 4-2.

  Na Athene en Peking, waren het de derde Spelen voor He. Hij veroverde zijn ticket voor Londen tijdens het Europese kwalificatietornooi in Luxemburg.

  He Zhi Wen liet zich naturaliseren tot Spanjaard om zich te kunnen kwalificeren voor de Spelen. Het tafeltennis wordt immers gedomineerd door de Chinese toppers en per land mogen slechts twee spelers deelnemen aan het olympische toernooi. Naar aanleiding van zijn naturalisatie kreeg He een Spaanse bijnaam: Juanito.