• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yates: "Froome moet nog heel wat leren"

  Yates: "Toen ik Wiggins twee jaar geleden onder handen kreeg was hij erg kwetsbaar."

  Het succes van Bradley Wiggins in de Tour is ook een beetje het succes van ploegleider Sean Yates. "Ik had niet gedacht dat ik dit zou meemaken", zegt hij in L'Equipe. Over Chris Froome is hij kritisch. "Hij voelt de koers nog niet aan."

  "Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou mogen meemaken", zegt Sean Yates, volgens velen het meesterbrein in de auto bij Sky. "Ook niet dat Bradley de Tour wou winnen."

  "Toen ik hem twee jaar geleden bij Sky onder handen kreeg, trof ik iemand aan die erg kwetsbaar was, die door het minste van de wijs was gebracht. Een probleem met zijn versnelling kon hem in een ongelooflijke toestand brengen."

  Maar Yates kreeg Wiggins toch weer op de rails, met het bekende resultaat. "Bradley laat de jongeren in England van de Tour en het wielrennen proeven."

  Yates komt in zijn interview met L'Equipe ook nog even terug op een van de meest memorabele momenten van de Tour: Froome (foto) die op weg naar Peyragudes (weer) inhoudt voor zijn kopman Wiggins.

  "Ik had hem nochtans gevraagd om samen te blijven, maar Froome heeft niet geluisterd. Hij heeft zich onhandig gedragen in deze zaak en dat is jammer", zegt Yates. "Hij is nog vrij nieuw op dit niveau. Hij moet nog veel leren."

  "Froome heeft nog niet het juiste gevoel voor de koers, maar dat zal hij wel leren. Voor sommigen duurt dit nu eenmaal langer dan voor anderen. Dit heeft niks met intelligentie te maken."