• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Broeck: "Podium zou carrière afmaken"

  Van den Broeck: "Ongelooflijk dat ik al twee keer in de top vijf ben geëindigd."

  Jurgen Van den Broeck geniet van zijn vierde plaats in de Tour de France, maar tegelijkertijd blikt hij ook vooruit. "Dit geeft me veel motivatie. Ik heb eergisteren zelfs al eens naar het parcours van de Vuelta gekeken."

  Jurgen Van den Broeck is de eerste Belg sinds Lucien Van Impe in 1984 die de Champs-Elysées haalt als vierde. "Ik vind het ongelooflijk dat ik al twee keer in de top vijf ben geëindigd."

  "Als ik ooit nog eens op het podium zou raken, zou dat mijn carrière afmaken", zegt hij aan Sporza. "Waar het beter kon in deze Tour? De rit naar Luchon, met de Peyresourde, en de eerste tijdrit."

  "Ik besef nog niet goed wat ik gedaan heb, want ik zit nog volop in het circus. Maar dit geeft in ieder geval veel motivatie voor de toekomst. Ik heb eergisteren zelfs al eens naar het parcours van de komende Vuelta gekeken."

  "We gaan zonder druk naar de Vuelta", zegt ploegleider Herman Frison (foto). "We bekijken het van dag tot dag. Misschien moet hij maar eens voor een ritzege gaan?"

  "Jurgen droomt nog altijd van de top drie. Dat is nu net niet gelukt, maar hij staat wel waar hij verdient. Hij kan misschien nog een klein beetje verbeteren, maar veel zal ook van de tegenstand en het parcours afhangen. Ik denk dat het podium ooit haalbaar is."